8 Şubat 2015 Pazar

Limonun Cildimizdeki 5 Yararlı Etkisi


Herkese merhabalar. Senelerdir çevreden duyup okuduğum, ara sıra kendim de hazırlayıp kullandığım limonlu karışımların en sevdiğim 5 etkisini sizlerle paylaşmak istedim.
İçinde bulunan asit ve C vitamini sayesinde uygulanan yerde bir çok olumlu etki yaratıyor. Sürmenin yanı sıra ılık suyla karştırıp içmenin de kilo verme açısından faydalı olduğunu duymuşsunuzdur. 
Hep beraber nerelerde ve nasıl kullanıldığına şöyle bir bakalım:

1. Cildinizi aydınlatır. Süreceğiniz bölgeyi temizledikten (ör: koltukaltı bölgesi) sonra oda sıcaklığındaki bir bardak suya 7 8 damla limon sıkarak, bölgeyi hazırladığınız bu limonlu suyla yıkayabilir yada pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Sürdükten sonra 20 dk bekletip su ile tekrar durulamalısınız. Bu işlemi tekrarladıkça cilt lekelerinizin yavaş yavaş açıldğını göreceksiniz. 

2. Siyah noktalardan kurtarır. Limon, yağlı bölgelerdeki tıkanmış gözenekleri açarak siyah nokta ve sivilcelerden kurtulmanızı, temiz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bu yöntemde limonu direkt uygulamaktansa suyla karıştırmanız daha sağlıklı olacaktır. Gece cildinizi temizledikten sonra yüzünüze bir pamuk yardımıyla uygulayıp sabah ılık suyla yıkamanız yeterli olacaktır. Bu işlemi siyah noktalarınız temizlenene kadar tekrar edebilirsiniz. 

3. Dişleri beyazlatır. Sarı renk tonuna sahip bir türlü beyazlamayan dişleriniz için bir kaç damla limonu bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırıp, diş fırçası yardımıyla temiz dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken olası bir tahriş için diş etlerinizden uzak tutmaya dikkat etmelisiniz. Benim en sık uyguladığım yöntem bu, oldukça işe yarıyor. 

4. Tırnakları güçlendirir ve beyazlatır. Ojeden sararmış, incelmiş ve sık sık kırılan tırnaklar için ilaç niyetine hazırlayacağınız limonlu bir karışım bulunuyor. Bir kaç damla limonu yarım kaşığı zeytin yağına sıkıp tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayıp bekletebilirsiniz. Böylece tırnaklarınız güçlemiş olacak. Beyazlatmak içinse sadece limonu kullanarak tırnaklarınızı ovmanız bile yeterli olacaktır.

5. İstenmeyen tüylerden kurtarır. Bir limonu sıkıp içine 2 çay kaşığı tuz koyarak hazırlayacağınız karışımı, daha önceden epilasyon yapılmış bölgeye nazikçe sürebilirsiniz. Bu işlemi uyguladıktan sonra 3 4 saat  bekletmelisiniz. Limon ve tuz sayesinde kıl kökleri zayıflayıp incelir. Düzenli uyguladığınızda kalıcı olarak tüylerden kurtulmanız mümkün. İlk anlardaki yanma durumu uzun süre devam ederse cildinizin zarar görmemesi için bol suyla bölgeyi yıkamalısınız.

Umarım sizler için yararlı olmuştur. Herkese mutlu haftalar dilerim :*

10 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş canım. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Limonun her derde deva olduğunu biliyordumda dişleri beyazlattığını hiç duymamıştım .Paylaşım için tskederim.Kesinlikle denemeliyim.

    YanıtlaSil
  3. Tskederim limonu özellikle tırnaklarım için kullanıyordum dişlerdeki kullanımıda süper enazından doğal bir ürün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Karbonatla karıştırıp uyguluyorum ben . Tadı biraz garip oluyor ama sonuç harika :) Dişlerine zarar vermemek açısından haftada iki kere yapman uygundur canım :) Sevgiler

      Sil
  4. Aa istenmiyen tüyleri zayılattığını bilmiyordum deneyeceğim sağol

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...