29 Şubat 2016 Pazartesi

Nasıl Kilo Verdim 1: Karar Aşaması ve Başlangıç


Herkese günaydınlar. Haftanın ilk gününde, sizlerle yaklaşık 2.5-3 aydır uğraş verdiğim bir konu ile ilgili bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak için karşınızdayım. İlk başlarda kilo vermek için giriştiğim bu araştırmalara daha sonra sağlıklı yaşam tarzı olarak bakmaya başladım. Aslında olması gerekenin araştırdıklarım olduğunu düşünürken, uygulama aşamasında yaşam kalitemin arttığını ve fiziğimin düzgünleştiğini görünce, bu tarzı iyice benimseyip yaşamımı bu yönde devam ettirmeye karar verdim. Yaşadığım süreçte hem yediklerime hem içtiklerime dikkat ederek 8 - 9 kilo civarı verdim. Vermeye de devam ediyorum.

  Başlayacağım bu seride sizlere; yaptığım sağlıklı besinlerden, uyguladığım metabolizma hızlandırıcı, kilo kaybını arttıran, ödem attıran, yediğim ve içtiğim besinlerden, uyguladığım bir çok sağlıklı yöntemden bahsedeceğim. Umarım kilo konusundan muzdarip olanlar için faydalı bir seri olur. En azından ben öyle olacağına inanıyorum ^.^
 Gerçekten istedikten ve kafaya koyduktan sonra yapamayacağımız şey yok inanın!

1. Karar Aşaması:



Uzun yıllardır kilo problemi yaşayan biriydim. Ortaokul lise döneminde başlamıştım kilo almaya  ve üniversite sınavı zamanı kilom iyice artmıştı. Bunu fark ediyordum ama hayatımı etkileyecek bir sınava gireceğim için pek takmıyordum o zamanlar. Stresle beraber sürekli yediğim abur cuburlar, fastfoodlar ve bunlar yetmezmiş gibi yatana kadar devam ettirdiğim yeme eylemi yüzünden iyice şişmiştim. Nasılsa daha sonra veririm diye düşünüyordum ama öyle olmadı tabiki.
Aldığım o kilolar, oluşan çatlak ve selülitlerim uzuuun uzun seneler benimle beraber kaldı bu bünyede. Hala da hepsinden kurtulmuş sayılmam ama çabalıyorum bunun için.
3 ay önce yine kilomun pik yaptığı bir dönemde aniden bir şeyler dank etti kafama. İnstagramda gezerken sürekli beğendiğim, herkese yakıştırdığım şeyleri; skinny yüksek bel jeanleri, dar bodyleri, şortları ve etekleri ben giyemiyordum. Bir kısmından kilolu olduğum için bir kısmından da giydiğimde daha iri göstereceği için hep kaçıyordum. Artık benim de incelmemin ve bu yaz 36 beden şortların içine girme vaktim gelmişti ^.^
Nasıl başlayacağım konusunda youtubetan ve bir çok  internet sitesinden uzun araştırmalar yaptım. Bu araştırmaları yaparken diyet psikolojisine çoktan girmiştim. Bu sefer pazartesiyi beklememiştim.
Yani karar aşamam aniden gelişti ve anladım ki şimdiye kadar başarısız olduğum diyetleri kafama koymadan, sadece ''Diyet Yapıyorum'' demek için öylesine başlamıştım. Olayı kafamda bitirmem yetiyor da artıyormuş.
Olayı kafanızda bitirin ve pazartesiyi beklemeyin!

 2. Başlangıç:



Başlangıçta en zor olan kısım genişlemiş olan midemi küçültmek oldu. Kaç senedir canım ne çektiyse sağlıklı sağlıksız demeden yediğim vücudumu bir anda bir çok şeyden mahrum bırakmıştım. Başlarda bana tepki gösteren geniş midem, 3 ana 3 ara öğün mantığında ilk haftalarımı atlattıktan sonra bu kararıma alıştı. Sesini çıkarmaz oldu ^.^
Midemi küçülttükten sonraki aşamada, eskiden sadece katı besinlerle tokluk hissi duyduğumu  düşünürken o hissin bir kısmını suyla da yapabileceğimi anladım. Bunu yaparken de daha önceleri hiç su içmediğimi fark ettim. Böyle olunca da çok sık acıktığımı sanıyordum fakat anladım ki çoğu zaman gelen o kazınma hissi acıktığım için değil susadığım içindi. Sadece kahve, çay, kola vb. içecekler ile aldığım sıvı miktarı yetmiyormuş. Ne kadar sağlıksız bir yaşam sürdüğümü şu an çok iyi anlıyorum. Bunu geç de olsa fark etmiş olmak güzel.
En gerekli aşama olarak beslenme programımda baş sıralara koyduğum su, yeşil çay, form gibi bitki çaylarını bol bol tüketmeye başladım. Günde en az 2 kupa tarçınlı yeşil çay ve 3 lt su tüketiyorum. Bir çok faydasını da gördüm ama benim için en önemlisi selülitlerimin azaldığını ve cildimin güzelleştiğini görmek oldu. Bunların sonucunda da anladım ki:
Kilo vermenin en önemli şartı su içmek!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Mutlu haftalar diliyorum ^.^
(Resimler alıntıdır.)

3 yorum:

  1. su içmek hareket ve gece az yemek bunlar da bana çok yardımcı olmuştu kilo verdiğim dönemde..

    YanıtlaSil
  2. Zaten fıstık gibiydin iyice fıstık oldun canım. Gerçekten bunu tek başına başarmanı da tebrik ediyorum. Bu tarz yazıların devamı da gelsin bence. Gerçekten motive edici oluyor ve bir çırpıda okuyorum <3

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...